Behandelingen

Preventieve tandheelkunde

Preventieve tandheelkunde is het belangrijkste aspect van de tandheelkunde. Er wordt gecontroleerd op gaatjes, versleten vullingen en onstekingen van het tandvlees. Uw gebit wordt volledig gereinigd, tandsteen wordt verwijderd en uw tanden worden gepolijst. Tot slot geven we u graag advies omtrent het dageljikse hygiëne van uw gebit. Door tijdig een controle in te plannen, kunnen grotere behandelingen dikwijls vermeden worden.

Kindertandheelkunde

Kinderen zijn meer dan welkom in de praktijk vanaf 3 jaar. Voor kinderen wordt altijd een halfjaarlijkse controle geadviseerd.

Esthetische tandheelkunde

Wil u een aanpassing doen aan de kleur, vorm of stand van uw tanden? U kan in de praktijk steeds terecht voor bleaching en facetten (porselein of composiet). Maak gerust een afspraak zodat we samen kunnen bekijken wat voor u de beste opties zijn.

Restauratieve tandheelkunde

Heeft u een tand verloren en wenst u deze te vervangen? U kan voor zowel uitneembare als vaste protheses terecht in onze praktijk.

Parodontologie

Wij kijken tijdens elke (half)jaarlijkse controle uw tandvlees grondig na. Indien nodig sturen wij u door naar een parodontoloog voor verdere behandeling.

Implantaten

Een implantaat zelf is een titanium-schroefje, voor de plaatsing hiervan wordt u doorverwezen naar de specialist. Op dit schroefje moet achteraf een kroon, brug of prothese vervaardigd worden waarvoor u in de praktijk terecht kan. Wenst u één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen? Dan bespreken wij graag met u de verschillende mogelijkheden.

Orthodontie

Volwassen patiënten kunnen in de praktijk terecht voor behandelingen met clear aligners (Invisalign). Dit zijn doorschijnende beugeltjes die de tanden naar de juiste positie brengen. Vraagt u zich af of dit voor u een optie is? Maak gerust een afspraak en we bekijken samen de mogelijkheden.

Endodontie

Wanneer er een onsteking ontstaat ter hoogte van de zenuw moet de tand ontzenuwd worden (wortelkanaalbehandeling). Voor de eenvoudige wortelkanaalbehandelingen kan u in de praktijk terecht. Indien het gaat om meer complexe behandelingen (grote kiezen, herbehandelingen,…) zal u doorgestuurd worden naar een specialist in de buurt.

Adres

Terlinckstraat 65
2600 Antwerpen

Telefoon

Praktijk: 032317178
Wachtdienst : 090339969

Social